Puutarhapenkki

Ajattelin tässä kertoa hieman tämän jo menneen kesän suuresta mosaiikkiprojektista, joka alkoi pääsiäisen jälkeen ja valmistui juuri ennen Juhannusta.  Toteutimme Suomi 100 yhdessä tekemisen innoittamana mosaiikista puutarhapenkin.

Meitä oli vaihtelevasti noin 7-8 naista tämän aiheen valmistamisessa. Teos piti saada valmiiksi heinäkuun Kässän Taideyhdistyksen pihanäyttelyyn. Mosaiikkityön aloitus oli hieman hauska ja hankalakin, sillä meillä ei ollut heti aihetta valmiina ja koska kyseessä oli yhdessätekeminen niin jokaisen osallistujan tuli saada oma kädenjälki sekä näkemys tähän työhön.

Ensin ajattelimme tehdä siitä nauhoin somistetun seppeleen Kässäntalon parvekkeen reunaan, mutta kuinkas ollakkaa? ei siitä sitä tullut vaan pitkä penkki ja penkkiähän olin mielessäni alunperin ajatellut. Tämä oli vain tuntunut liian painavalta ja haasteelliselta siirrellä täältä ateljeestani Kässälle? Pohjaksi keksimme käyttää Finnfoamilevyä, joka itsessään on kevyttä ja sään kestävää. Jalat teimme lekasoraharkoista joita laitoimme kaksi päällekkäin ja niihin painelimme rantakiviä, mosaiikkia ym. materiaalia suoraan laastiin, joten niitä ei tarvinnut saumata. Näiden jalustojen päälle laitoimme vedenkestävän levyn ja sen päälle taas Finnfoamilevyn.

Täytyy sanoa, että oli todella hauskaa toteuttaa tällainen yhteinenteos mosaiikista. Mielestäni löysimme sen yhteiseen hiileen puhaltamisen hengen jota meissä suomalaisissa on aina ollut ja tulee toivottavasti olemaan. Kiitos vielä näille ihanille naisille jotka jaksoivat tulla viikosta toiseen ahkeroimaan tänne luokseni.

Terkuin Teija

IMG_1790.JPG
IMG_2154 (Muokattu).JPG
IMG_2494.JPG