Venetsian mosaiikkikurssi 2018

Näin syksyn saapuessa en voi olla muistelematta viimevuoden mosaikkikurssia Venetsiassa. Artefact mosaiikkistudiossa, jossa opettajina taitavat Alessandra ja Romuald Mesdagh. He molemmat ovat valmistuneet Scuola Mosaicisti del Friulista, joka on ainoa koulu maailmassa joka antaa Master Mosaicist tittelin. Vierailimme myös tuolla Firulin mosaiikkikoulussa ja täytyy sanoa ettei se ikinä unohdu, niin vaikuttava vierailu oli.

IMG_8464.JPG
Ainutlaatuinen paikka!

Ainutlaatuinen paikka!

Vierailimme myös Orsonilla. Angelo Orsonin luoma tunnettu paneeli syntyi Orsonin värikirjastosta, joka säilyttää yli 3500 erilaista venetsialaisen Smaltin väriä. Se esitettiin ensimmäistä kertaa Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1889. Vuotta myöhemmin Antoni Gaudí sai kauneuden innoituksensa ja päätti käyttää pieniä Orsoneja Sagrada Familian koristeluun. Ei ihme, että vielä tänäkin päivänä nämä ainut laatuiset smaltilasit innoittavat mosaiikin tekijöitä. Olimme aivan hullaantuneita näiden värien runsaudesta!

Vierailimme myös Orsonilla. Angelo Orsonin luoma tunnettu paneeli syntyi Orsonin värikirjastosta, joka säilyttää yli 3500 erilaista venetsialaisen Smaltin väriä. Se esitettiin ensimmäistä kertaa Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1889. Vuotta myöhemmin Antoni Gaudí sai kauneuden innoituksensa ja päätti käyttää pieniä Orsoneja Sagrada Familian koristeluun. Ei ihme, että vielä tänäkin päivänä nämä ainut laatuiset smaltilasit innoittavat mosaiikin tekijöitä. Olimme aivan hullaantuneita näiden värien runsaudesta!

orsonin kirjasto.jpg
IMG_8384venetsian tunnelmaa.jpg